Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Kek Tarifi

Bal Kabaklı Kek

Bal Kabaklı Kek Tarifi

Bal Kabaklı Kek tarifi: Bal Kabaklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi
  • 160 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 425 gram bal kabağı püresi
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı bitter çikolata

Bal Kabaklı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye önceden ısıtın. Orta boy bir kapta un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve zencefil tozunu karıştırın ve kenara alın.
  • Ayrı bir kasede tereyağı ve şekeri krem kıvamına gelene kadar  mikserle çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve tekrar çırpın. Bal kabağını ekleyin ve karıştırın.
  • Un karışımını ekleyin ve düşük hızda iyice karıştığına emin olana kadar karıştırın. Son olarak ceviz ve çikolatasını da ekleyip karıştırın.
  • 2 adet dikdörtgen kalıp veya bir adet 23 cm büyüklüğünde yuvarlak kalıbın kenarlarını, kekin kalıba yapışmaması için yağlayıp unlayın.
  • Karışımı eşit şekilde bölerek hazırlanmış kek kalıplarına alın, 175 derecelik fırında 45 ile 65 dakika arası kontrollü pişirin.
  • Ardından yaklaşık 10 dakika fırında soğumaya bırakın, tamamen soğuması için bir tel rafa alın. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Dilimlere ayırıp buzlukta saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp ısıtmak aynı lezzeti yakalamak için yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025