Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Isırganlı Mücver Tarifi

Bal Kabaklı Isırganlı Mücver

Bal Kabaklı Isırganlı Mücver Tarifi

Bal Kabaklı Isırganlı Mücver tarifi: Bal Kabaklı Isırganlı Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Isırganlı Mücver nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Isırganlı Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 dilim bal kabağı
  • 1/2 demet ısırgan otu
  • 1 sap pırasa
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 dal dereotu
  • 2 adet yumurta
  • 6-7 yemek kaşığı (tepeleme) un (kıvamına göre artırıp veya azaltabilirsiniz)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Bal Kabaklı Isırganlı Mücver tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba rendelenmiş bal kabağını, doğradığımız pırasayı, ısırganı, dereotunu ve maydanozu ekliyoruz.
  • Isırgan otunu ayıklarken aman dikkat edin, dikenli yapısından dolayı elinizi çok kaşındırabilir. Ben eldiven ile doğradım.
  • Yumurtayı, unu,kabartma tozunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir kaşık kadar harcından alıp kızgın yağa bırakıyoruz.
  • İsterseniz fırında yağlı kağıdın üzerine koyup pişirebilirsiniz. Sarımsaklı süzme yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025