Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus

Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus tarifi: Bal Kabaklı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 gram bal kabağı
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) rendelenmiş taze zencefil
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Bal Kabaklı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanmış bal kabağını ve nohutu rondodan geçirin.
  • Sarımsakları ezin.
  • Daha sonra bütün diğer malzemeleri bir araya getirip birbirleriyle iyice harmanlanana dek karıştırın.
  • Bal kabaklı humus karışımını servis tabağına alın.

Bal Kabaklı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohut ve bal kabağının yumuşayana kadar haşlanmış olması gerekiyor.

Bal Kabaklı Humus tarifi için servis önerisi

Üzerine hafif yağ gezdirip, toz kırmızı biber serpip, kavrulmuş kabak çekirdekleriyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025