Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus

Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus tarifi: Bal Kabaklı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet küçük boy bal kabağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı zencefil

Bal Kabaklı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Kesilmiş soyulmuş bal kabaklarınızı ister buharda isterseniz az suda yaklaşık 15 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
  • Robotunuzun içine haşlanmış nohutları ve haşlanmış bal kabaklarını ekleyin.
  • Sarımsakları soyup onları da robotun içine ekleyin.
  • Limon suyunu baharatları ve ölçülerinin yarısı kadar tahin ve zeytinyağını ekleyip robottan kıvam alana kadar çekin.
  • Ardından kaşık yardımı ile kenara toplananları düzenleyip gerekli ve kalan malzemeleri kıvama göre ekleyin. İstediğiniz kıvama gelince tabağa alıp servis edin. Afiyet olsun!

Bal Kabaklı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Ekşilik oranını kendi damak zevkinize göre artırabilirsiniz. Robottan çekerken malzemeyi, zeytinyağını ve tahini direk eklemeyin. Yarım yarım ekleyin. Kıvamını istediğiniz doğrultuda malzemeleri azaltıp çoğaltarak yapabilirsiniz. Toz zencefil koyabileceğiniz gibi bir tutam taze zencefil de ekleyebilirsiniz. Bal kabağının tadının ve renginin daha baskın olmasını isterseniz artırma yapabilirsiniz.

Bal Kabaklı Humus tarifi için servis önerisi

Üzerine zeytinyağı, pul biber yada toz biber ekleyerek ya da ocakta hafif yakarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025