Bal Kabaklı Humus Tarifi
Bal Kabaklı Humus tarifi: Bal Kabaklı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bal Kabaklı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı bal kabağı püresi
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bal Kabaklı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Önceden ıslattığımız nohutları ya da haşlayıp, dondurucuya koyduğumuz nohutları güzelce haşlıyoruz.
- Eğer önceden hazırladığımız bal kabağı da yoksa 1 büyük küp parça (avuç içi kadar) bal kabağını iyice haşlıyoruz.
- Rondoya haşlanmış nohutları, sarımsakları, bal kabağını, tahini, limon suyunu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip, rondoda iyice ezilene kadar çekiyoruz. (Bunu 3-4 turda 10 saniye çekip 10 saniye dinlendirerek yapabilirsiniz.)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içinde hafif kavurduğumuz pul biberi humusun üstüne döküp servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz cips yanında dip sos olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Humus tarifinin püf noktası nedir?
Nohut ve bal kabağı önceden haşlanmış olursa çok pratik bir şekilde hazırlanır.