Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus

Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus tarifi: Bal Kabaklı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı bal kabağı püresi
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Bal Kabaklı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Önceden ıslattığımız nohutları ya da haşlayıp, dondurucuya koyduğumuz nohutları güzelce haşlıyoruz.
  • Eğer önceden hazırladığımız bal kabağı da yoksa 1 büyük küp parça (avuç içi kadar) bal kabağını iyice haşlıyoruz.
  • Rondoya haşlanmış nohutları, sarımsakları, bal kabağını, tahini, limon suyunu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip, rondoda iyice ezilene kadar çekiyoruz. (Bunu 3-4 turda 10 saniye çekip 10 saniye dinlendirerek yapabilirsiniz.)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içinde hafif kavurduğumuz pul biberi humusun üstüne döküp servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz cips yanında dip sos olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohut ve bal kabağı önceden haşlanmış olursa çok pratik bir şekilde hazırlanır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025