Bal Kabaklı Fit Cheesecake Tarifi
Bal Kabaklı Fit Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Fit Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Fit Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Bal Kabaklı Fit Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt tabanı için:
- 1 su bardağı çiğ fındık
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tahin
Kreması için:
- 2 dilim bal kabağı
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 3-4 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 çay bardağı su
Bal Kabaklı Fit Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kabaklarınızı soyup yıkadıktan sonra iri parçalar halinde kesip tencereye ekleyin.
- Tencerenin içine karanfil ve çubuk tarçın ekleyin. 1 çay bardağı su ekleyip kabaklar ocakta yumuşayana kadar pişirin.
- 1 bardak çiğ fındığı roboto koyup yavaş yavaş çekin. Kıvam aldıkça tahin ve balı ekleyip yeniden robotta çekmeye devam edin. Hazır olan fındıklar yapışkan ve dağılmayan kıvamda olmalıdır. Elde ettiğiniz fındık harcını elinizde olan minik tart kaplarına paylaştırıp ince bir katman ile düzgünce yayın.
- Pişen kabaklarınızı tencereden çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Soğuyan kabaklarınızı blendera alıp içine bal, zerdeçal, tarçın,zencefil ve labne ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Bal kabaklı harcınızı tart kaplarına paylaştırın. Bir süre buzlukta beklettikten sonra donmadan çıkarıp servis edin.
Bal Kabaklı Fit Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Damak zevkinize göre tatlılık oranını azaltıp arttırabilirsiniz. Bal kabağınızı pişirirken içine kuru üzüm ya da hurma ekleyerek daha tatlı olmasını sağlayabilirsiniz. Tarifinize toz zencefil ya da taze zencefil ekleyebilirsiniz. Servis ederken arzu ederseniz üzerine kavrulmamış kabak çekirdeği içi ekleyebilirsiniz.