Bal Kabaklı Çörek Tarifi
Bal Kabaklı Çörek tarifi: Bal Kabaklı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Bal Kabaklı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çörek hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1/4 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı püresi
İçi için:
- 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı püresi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Bal Kabaklı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- İnstant mayayı; ılık süt ve toz şekerle karıştırıp mayanın aktive olması için kısa bir süre oda sıcaklığında bekletin.
- Elenmiş unun belli bir bölümünü karıştırma kabına alın. Orta kısmını çukur gibi açın. Kenar kısımlarına tuz serpiştirin.
- Aktive olan maya karışımı, yumurta, tereyağı ve bal kabağı püresini karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarda kalan unu ortaya doğru alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde etmek için kalan unu azar azar ekleyip yoğurma işlemini sürdürün.
- Yumuşak bir kıvam alan hamuru, hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Çok ince olmamasına özen gösterin.
- Kenar kısımlarda hafif boşluk bırakıp tarçınla karıştırdığınız haşlanmış bal kabağı püresini üzerine yayın. Toz şeker ve ince çekilmiş ceviz içini serpiştirin.
- Kenar kısımlardan başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçak yardımıyla 10 eşit parçaya böldüğünüz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Mayalanıp daha da büyümesi için oda ısısında, 30 dakika kadar bekletin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin.
- Çöreklere en eğlenceli dokunuşu yapmak için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
- Fırından çıkardığınız ve kısa bir süre dinlendirdiğiniz çöreklerin üzerine eritilmiş beyaz çikolatayı gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Bal Kabaklı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta, tereyağı vb. kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.Fırın tepsisi üzerinde, oda ısısında mayalanan hamurlar büyüyüp birbirine değmeye başladığında panik yapmayın.Kaynamakta olan su buharının eriyen beyaz çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.
Bal Kabaklı Çörek tarifi için servis önerisi
Bal kabaklı çöreklerin üzerine beyaz çikolata yerine tahin de gezdirebilirsiniz.