Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye

Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye tarifi: Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı bal kabağı püresi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 100 gram damla çikolata (yaklaşık 1/2 su bardağı)

Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yaklaşık bir orta boy bal kabağının 1/6'sı olacak şekilde dilimleyip ince ince kestikten sonra 180 derece fırında yumuşayıncaya dek pişirin.
  • Bal kabakları sıcakken bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Eğer soğumuşsa azar azar sıcak su ekleyerek veya tekrar fırında ısıtıp sonra ezin. 6 yemek kaşığı püreyi ayırın ve fazla gelen bal kabaklarını buzdolabına kaldırın.
  • Tereyağını bir sos tavasında eritin ve soğuması için kenara alın.
  • Oda sıcaklığında soğuyan tereyağını şekerle birlikte yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
  • 6 yemek kaşığı bal kabağı püresini üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Un, tuz, tarçın, karbonat ve kabartma tozunu da karışıma ekledikten sonra bir spatula ile tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
  • Son olarak damla çikolatarının 1 yemek kaşığını kenara ayırıp kalanı hamura ekleyin ve tekrar spatula ile karıştırın.
  • Tereyağlı olduğu için hamuru en az 30 dakika tercihen 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra iki kaşık yardımıyla şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kaşığın tersiyle kurabiyelerin üzerinden bastırın, aksi takdirde çok az yayılma olacaktır içi pişmeyebilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirin. Dilerseniz kurabiye hamurunu streçleyip buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025