Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye tarifi: Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı bal kabağı püresi
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 100 gram damla çikolata (yaklaşık 1/2 su bardağı)
Bal Kabaklı Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yaklaşık bir orta boy bal kabağının 1/6'sı olacak şekilde dilimleyip ince ince kestikten sonra 180 derece fırında yumuşayıncaya dek pişirin.
- Bal kabakları sıcakken bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Eğer soğumuşsa azar azar sıcak su ekleyerek veya tekrar fırında ısıtıp sonra ezin. 6 yemek kaşığı püreyi ayırın ve fazla gelen bal kabaklarını buzdolabına kaldırın.
- Tereyağını bir sos tavasında eritin ve soğuması için kenara alın.
- Oda sıcaklığında soğuyan tereyağını şekerle birlikte yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
- 6 yemek kaşığı bal kabağı püresini üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Un, tuz, tarçın, karbonat ve kabartma tozunu da karışıma ekledikten sonra bir spatula ile tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Son olarak damla çikolatarının 1 yemek kaşığını kenara ayırıp kalanı hamura ekleyin ve tekrar spatula ile karıştırın.
- Tereyağlı olduğu için hamuru en az 30 dakika tercihen 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra iki kaşık yardımıyla şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Kaşığın tersiyle kurabiyelerin üzerinden bastırın, aksi takdirde çok az yayılma olacaktır içi pişmeyebilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirin. Dilerseniz kurabiye hamurunu streçleyip buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!