Bal kabaklı Çikolatalı Kek Tarifi
Bal kabaklı Çikolatalı Kek tarifi: Bal kabaklı Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal kabaklı Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Bal kabaklı Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- 5 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı bitter çikolata (parçalanmış)
- 10 dilim bal kabağı
Bal kabaklı Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tereyağını tavada eritip, büyük bir kaba aktarın. Soğuduktan sonra balı ekleyip, el çırpıcısıyla çırpın.
- Sonra yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Çikolatalı bıçak yardımı ile iri olacak şekilde doğrayın.
- Çikolatanın yarısını bir kaseye alın ve üzerine bir tutam un döküp, harmanlayın. Kalan çikolataları bir kenara ayırın.
- Süt, kakao kabartma tozu, unlanmış çikolata ve unu azar azar ekleyip, çırpmaya devam edin. Koyu kıvamlı bir kek harcı elde edin.
- 10 dilim soyulmuş, doğranmış bal kabağını haşlayıp, süzün. Daha sonra çatalla ezip, püre haline getirin.
- Püreyi bir iki yemek kaşığı balla damak tadında göze tatlandırın.
- Küçük boy kare borcamı yağlayın. Kek harcının yarısını borcama dökün. Hazırlamış olduğunuz bal kabak püresinden kaşıkla eşit şekilde paylaştırın.
- Kalan kek harcını kabakların üzerine döküp, spatula ile eşit şekilde yayın.
- Üzerine kalan çikolataları ve ceviz parcalarını serpin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika dikkatli bir şekilde pişirin. Kürdan testi yaparak fırında alın.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra bıçakla 9 dilime ayırın. Servis tabağına alın.
- Servis yaparken ekstra olarak erimiş çikolata, tahin ve ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.