Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Bal Kabaklı Cheesecake

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bal kabağı için:

  • 400 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tabanı için:

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Labneli bölüm için:

  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 yemek kaşığı un

Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Cheesecake yapmadan bir gün önce geceden bal kabaklarını doğrayın.
  • Tencereye alıp şekeri ekleyin, kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin.
  • Sabah sulanmış olan kabağı kaynatın, ocağın altını kapatıp 1 paket vanilya ekleyip karıştırın.
  • Blender ile kabakları iyice ezin. Sosu köşeye alın.
  • Bir borcama su koyup fırının en altına yerleştirin. Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Kelepçeli kalıbın her yerini margarin ile yağlayın. Bisküvileri rondodan geçirin ve daha önceden erittiğiniz tereyağını bisküvilere ekleyip karıştırın.
  • Bisküvi karışımını kelepçeli kalıba dökün. Bardak yardımıyla bastırıp yerleştirin ve donması için kalıbı buzdolabına kaldırın.
  • Labneli bölüm için labne ve şekeri iyice çırpın. Unu, vanilyayı, kremayı ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
  • Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin. Yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
  • Fırından fırına değişiyor. Yanlar sabit ortası hafif sallanır kıvamda olmalı. Üzeri hafif kızaracak.
  • Cheesecake piştikten sonra fırının kapağını aralık bırakın içinde soğutun.
  • Cheesecake oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün hazırlayıp soğuttuğunuz bal kabağı sosunu cheesecake üzerine eşit şekilde yayın ve buzdolabında birkaç saat daha bekletin.
  • Sos iyice soğusun diye. İsteğe bağlı ceviz ve bol tahin ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025