Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal kabağı için:
- 400 gram bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Tabanı için:
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram tereyağı
Labneli bölüm için:
- 400 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 3,5 yemek kaşığı un
Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Cheesecake yapmadan bir gün önce geceden bal kabaklarını doğrayın.
- Tencereye alıp şekeri ekleyin, kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin.
- Sabah sulanmış olan kabağı kaynatın, ocağın altını kapatıp 1 paket vanilya ekleyip karıştırın.
- Blender ile kabakları iyice ezin. Sosu köşeye alın.
- Bir borcama su koyup fırının en altına yerleştirin. Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın.
- Kelepçeli kalıbın her yerini margarin ile yağlayın. Bisküvileri rondodan geçirin ve daha önceden erittiğiniz tereyağını bisküvilere ekleyip karıştırın.
- Bisküvi karışımını kelepçeli kalıba dökün. Bardak yardımıyla bastırıp yerleştirin ve donması için kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Labneli bölüm için labne ve şekeri iyice çırpın. Unu, vanilyayı, kremayı ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
- Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin. Yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
- Fırından fırına değişiyor. Yanlar sabit ortası hafif sallanır kıvamda olmalı. Üzeri hafif kızaracak.
- Cheesecake piştikten sonra fırının kapağını aralık bırakın içinde soğutun.
- Cheesecake oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın 1 gece bekletin.
- Ertesi gün hazırlayıp soğuttuğunuz bal kabağı sosunu cheesecake üzerine eşit şekilde yayın ve buzdolabında birkaç saat daha bekletin.
- Sos iyice soğusun diye. İsteğe bağlı ceviz ve bol tahin ile servis edin. Afiyet olsun.