Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Bal Kabaklı Cheesecake

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kreması için:

  • 3 adet yumurta
  • 600 gram labne
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (dilediğiniz kadar)

Tabanı için:

  • 2 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

Bal kabaklı sos:

  • 250 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su

Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tabanı için tereyağını eritip robottan geçirdiğimiz bisküvilerle güzelce harmanlıyoruz.
  • Daha sonra bu harcı yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbın tabanına pürüzsüz şekilde bir kaşığın arkasıyla bastırarak yerleştiriyoruz.
  • Derin dondurucuya kaldırıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Labne şekeri mikser yardımı ile güzelce çırparak kremayı yapmaya başlıyoruz.
  • Kremayı da ekleyerek bir tur daha karıştırıp tüm kuru malzemeyi de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ekleyerek portakal kabuğunu rendeleyip kremayı hazırlıyoruz.
  • Dolabımızdan çıkardığımız kalıbımızın üzerine kremayı dökerek önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz.
  • Cheesecake pişerken sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Balkabaklarını küçük parçalar halinde doğrayıp şeker, portakal suyu ve suyu ekleyerek ocağa alıp kaynatıyoruz.
  • Bal kabakları erimeye başlayınca nişastayı da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Blendırdan geçirip soğumaya bırakıyoruz. Cheesecake fırından çıktıktan sonra soğumaya alıyoruz.
  • Soğuyan cheesecake üzerine sosumuzu gezdirip buzdolabında en az üç saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dilediğiniz şekilde süsleyebilir, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheesecake fırına pişmeye gitmeden ısıya dayanıklı bir kasede su koymayı unutmayınız. Böylece üzerinde çatlaklar oluşmaz. Tabanımızı hazırladıktan sonra mutlaka buzdolabına koyunuz. Böylece piştikten sonra taban parçalanmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025