Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye Tarifi
Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye tarifi: Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı bal kabağı püresi
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağı püresini hazırlamak için 2-3 dilim bal kabağını haşlayıp sıcakken çatalla eziyoruz ve kenara alıyoruz.
- Bir kasede un, karbonat, muskat rendesi, tuz, vanilin, kabartma tozu ve tarçını elekten geçirerek karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kapta şekeri ve yumuşamış tereyağını mikserle çırpıyoruz. İyice karışınca yumurtayı ekliyoruz, ondan sonra da bal kabağı püresini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kuru malezemeleri yavaşça ekliyoruz ve spatula yardımıyla iyice homojen olana kadar karıştırıyoruz. Kurabiye hamurunu en az 3 saat olmak üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Bir kaseye pudra şekerini döküyoruz. Kurabiyeleri elimizde yuvarlak yapıp, pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
- 12 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerleri çatlamaya başlıyor, kenarlarından piştiğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Çatlak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Elinizde yuvarlarken çok yapışma olursa harca biraz daha un katın ve iyice karıştırın. Çok cıvık bir harcınız olursa pişerken yukarı doğru kabarmak yerine yanlara doğru yayılacaktır.