Bal Kabaklı Börek Tarifi
Bal Kabaklı Börek tarifi: Bal Kabaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Bal Kabaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç malzemesi için:
- 1 kg. bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase ceviz içi
Bal Kabaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bal kabakları rendelenir.Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır. 1 adet yufka, düz bir zemin üzerine açılır. Yufka 2 eşit parçaya ayrılır.
- Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit miktarda serpiştirilir. Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
- 4 parmak eninde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye , börekler dizilir.
- Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. 200 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyetler olsun.