Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Börek Tarifi

Bal Kabaklı Börek

Bal Kabaklı Börek Tarifi

Bal Kabaklı Börek tarifi: Bal Kabaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet hazır yufka

İç malzemesi için:

  • 1 kg. bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase ceviz içi

Bal Kabaklı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak bal kabakları rendelenir.Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır. 1 adet yufka, düz bir zemin üzerine açılır. Yufka 2 eşit parçaya ayrılır.
  • Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit miktarda serpiştirilir. Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
  • 4 parmak eninde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye , börekler dizilir.
  • Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. 200 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025