Bal Kabaklı Bisküvili Pasta Tarifi
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta tarifi: Bal Kabaklı Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Bisküvili Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi (rondodan geçirilmiş)
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi (rondodan geçirilmiş)
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 500 gram bal kabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için:
- 1 avuç ceviz içi
- 1 yemek kaşığı toz fıstık
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvi, eritilmiş tereyağı, ceviz, tarçın, muskat rendesi ve şeker karıştırma kabında karıştırılarak yağlı kağıt serili 24-26 cm olan kalıba bastırılarak yayılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirilir.
- Muhallebi için tereyağı eritilerek un eklenir.1-2 dakika kavrulur.
- Sütün içine şeker,nişasta eklenerek iyice karştırılır.Azar azar devamlı karıştırılarak tereyağlı unlu karşıma eklenir.
- Koyulaşana kadar pişirilir ocaktan alınıp vanilya eklenerek iyice karıştırılır ve ılıyan bisküvi katının üzerine dikkatlice yayılır.Soğumaya bırakılır.
- Bal kabağı rendelenip şeker ilave edilerek pişirilir.Ilımaya bırakılır.Soğumaya bırakılan muhallebinin üzerine dökülür ve buzdolabında bekletilir.
- Soğuyan pasta kalıbından çıkarılarak servis tabağına alınır.Üzeri arzuya göre fıstık ya da cevizle süslenir. Afiyet olsun :)
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabağı çabuk yumuşadığından rendenin iri tarafıyla rendelenmesi daha iyi sonuç verir.