Bal Kabağı ve Pancarlı Misket Köfte Tarifi
Bal Kabağı ve Pancarlı Misket Köfte tarifi: Bal Kabağı ve Pancarlı Misket Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı ve Pancarlı Misket Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bal Kabağı ve Pancarlı Misket Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet pancar
- 500 gram bal kabağı
- 300 gram köfte
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karaman kimyonu
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1 su bardağı su
Bal Kabağı ve Pancarlı Misket Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Pancarları yıkayın. Kabuklarını soyulup 1,5 cm küpler şeklinde doğrayın.
- Soğanları piyaz doğrayıp iki kaşık zeytinyağı döktüğünüz tencereye ekleyip 2 dakika kavurun. Pancarları ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
- Bal kabagini 2 cmlik küpler şeklinde kesip karışıma ekleyin.
- Tuz ve baharatlarını ekleyip üzerine yarım bardak su ekledikten sonra düşük ısıda 20 dakika pişirin. Gerekirse biraz daha su ekleyin.
- Az yağ eklediğiniz tavada hazırladığınız misket köfteleri kızartıp pişen yemeğe ekleyin.
- 5 dakika sebzelerle beraber pişirip, kıyılmış maydanozla birlikte servis edin. Afiyet olsun.