Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi Tarifi

Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi

Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi Tarifi

Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi tarifi: Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dilim bal kabağı
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 100 gram haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1-2 adet tortilla ekmeği

Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Fellah köftesi için soğanı rendeleyin.
  • İnce bulgur, sıcak su, irmik, soğan rendesi, yumurta, salça ve unu karıştırıp yoğurun. Tuzunu biberini ekleyin.
  • Nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzla şekil verin. Köfteleri unlanmış tepsiye dizin.
  • Derin bir tencereye bolca kaynar su ve tuz ekleyin. Su fokurdadığında hazırladığınız köfteleri içerisine dikkatlice atın ve 5-6 dakika kadar haşlayın. (bu aşamada pişip pişmediğini test etmek için tadabilirsiniz)
  • Bal kabağını tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 200 derecede 12 dakika pişirin.
  • Tabağın köşesine bal kabaklarını yayın. Tabağın ortasına sarımsaklı yoğurt yayın.
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağını genişçe bir tavaya alın eritin ve nohut ve hazırladığınız fellah köftesini soteleyin.
  • Ocaktan almadan pul biber ve tuz ilave edin. Köfteleri Hazırladığınız tabağa yoğurdun üzerine ekleyin.
  • Lavaş ekmeklerini küp küp doğrayıp az yağda kızartın. (çok ince oldukları için hemen yanabilir başından ayrılmayın.)
  • Son dokunuş olarak kızarttığınız ekmekleri de üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025