Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi Tarifi
Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi tarifi: Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dilim bal kabağı
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram süzme yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 100 gram haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1-2 adet tortilla ekmeği
Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Fellah köftesi için soğanı rendeleyin.
- İnce bulgur, sıcak su, irmik, soğan rendesi, yumurta, salça ve unu karıştırıp yoğurun. Tuzunu biberini ekleyin.
- Nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzla şekil verin. Köfteleri unlanmış tepsiye dizin.
- Derin bir tencereye bolca kaynar su ve tuz ekleyin. Su fokurdadığında hazırladığınız köfteleri içerisine dikkatlice atın ve 5-6 dakika kadar haşlayın. (bu aşamada pişip pişmediğini test etmek için tadabilirsiniz)
- Bal kabağını tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 200 derecede 12 dakika pişirin.
- Tabağın köşesine bal kabaklarını yayın. Tabağın ortasına sarımsaklı yoğurt yayın.
- 1-2 yemek kaşığı tereyağını genişçe bir tavaya alın eritin ve nohut ve hazırladığınız fellah köftesini soteleyin.
- Ocaktan almadan pul biber ve tuz ilave edin. Köfteleri Hazırladığınız tabağa yoğurdun üzerine ekleyin.
- Lavaş ekmeklerini küp küp doğrayıp az yağda kızartın. (çok ince oldukları için hemen yanabilir başından ayrılmayın.)
- Son dokunuş olarak kızarttığınız ekmekleri de üzerine gezdirin. Afiyet olsun.