Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Turtası Tarifi

Bal Kabağı Turtası

Bal Kabağı Turtası Tarifi

Bal Kabağı Turtası tarifi: Bal Kabağı Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 250 gram Tereyağı (soğuk) (12 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 8 yemek kaşığı soğuk su

Dolgusu için:

  • 200 mililitre Krema
  • 1 kilogram bal kabağı
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Süslemek için:

  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Bal Kabağı Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için derin bir mutfak robotuna un, tuz ve Sütaş Tereyağı'nı koyup duraklatarak kum haline gelene kadar karıştırın.
  • Son olarak sirke ve suyu ekleyip hamur birleşene kadar bu işleme devam edin.
  • Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alın ve bastırarak birleştirin. Hamuru streç filme sarıp en az 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken bal kabaklarını hafifçe tuzla ovun ve kabukları üste gelecek şekilde yumuşayana kadar 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Tuz bu aşamada kabakların içindeki fazla suyun dışarı çıkması için bize yardımcı olacaktır.
  • Kabakların sadece yumuşak kısımlarını ayırıp bir kaba alın ve blenderdan geçirin.
  • Kabaklar soğurken dolapta bekleyen hamurunuzu hafifçe unlayarak merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açın.
  • Hamurun ortasına 32 santimetre çapında bir tart kalıbı koyun ve kenarından 2 santimetre fazla olacak şekilde bir halka kesin. Artan hamuru sarıp derin dondurucuya kaldırabilir ve üç ay süre ile kullanabilirsiniz.
  • Hamuru kalıbın içine yerleştirin ve kenarlarını kalıbın üstüne gelecek şekilde katlayıp, parmaklarınızla şekil verin.
  • Hamura çatal yardımı ile delikler açın ve fırına atmadan önce 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamurun ortasına bir yağlı kağıt koyun ve içini dilediğiniz bir bakliyatla doldurup 190 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan tart hamurunun ortasından bakliyatları ve kağıdı kaldırıp 180 dereceye düşürdüğünüz fırında 15 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Bu esnada bal kabağı püresinin içine yumurtaları, şekerleri, baharatları ve Sütaş Krema'yı koyup pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Fırından çıkan tart hamurunun üzerine bal kabaklı harcı dökün ve fırını 160 dereceye indirip 35 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkan tartı en az 4 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Tartın kenarlarına pudra şekeri serpin, dilimleyin. Dilerseniz az miktarda çırpılmış Sütaş Krema, tarçın ekleyip de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025