Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram doğranmış bal kabağı
  • 1 büyük su bardağı toz şeker
  • 6 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları 3 parmak kalınlığında doğrayıp derin bir tencereye alalım.
  • Kabakları üzerine karanfilleri ve çubuk tarçını ekleyelim.
  • Şekeri kabakların üzerini örtecek şekilde serpelim, tencerenin kapağını kapayalım.
  • Şekerler eriyip, kabaklar suyunu salıncaya kadar bekleyelim.
  • Şekerler iyice eridikten sonra orta ateşte kabakları pişirelim.
  • Kabakların pişip pişmediğini kontrol edelim, istenilen yumuşaklığa ulaştıktan sonra ocağı kapatalım. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şekerin iyice erimesini bekleyelim.

Bal Kabağı Tatlısı tarifi için servis önerisi

Pişen ve soğuyan kabakların üzerine az biraz tahin gezdirip ceviz ekleyip servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025