Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bal kabağı için:

  • 2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 avuç ceviz
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 avuç çilek
  • 1 adet küçük boy muz

Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Dilimlenmiş kabakları tencerenin tabanını tamamen kaplayacak şekilde, tek sıra olarak dizin.
  • Üstüne üstlerini örtecek kadar şeker serpin.
  • Üstüne tekrar bir sıra kabak dizin ve bu şekilde tüm malzeme bitene dek sıra sıra dizmeye devam edin.
  • Yaklaşık 40-45 dakika kısık ateşte kontrol ederek pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine ceviz ve tahinle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatmanız kıvamının güzel olmasını sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025