Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal kabağı için:
- 2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
- 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 1 avuç ceviz
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 avuç çilek
- 1 adet küçük boy muz
Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Dilimlenmiş kabakları tencerenin tabanını tamamen kaplayacak şekilde, tek sıra olarak dizin.
- Üstüne üstlerini örtecek kadar şeker serpin.
- Üstüne tekrar bir sıra kabak dizin ve bu şekilde tüm malzeme bitene dek sıra sıra dizmeye devam edin.
- Yaklaşık 40-45 dakika kısık ateşte kontrol ederek pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine ceviz ve tahinle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatmanız kıvamının güzel olmasını sağlayacaktır.