Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram bal kabağı
  • 1+1/3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 avuç ceviz

Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları dört dilim olacak şekilde keselim. Bir parmak uzunluğunda iki parmak genişliğinde keselim.
  • Ardından fırın kabımıza yerleştirip şekerini üzerine serpiştirelim ve en az 2 saat ağzı kapalı olarak bekletelim
  • 2 saatin sonunda şekerle özleşen ve suyunu salan kabaklarımıza ekstra su ilave etmeden, üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fansız ayarda fırınımıza yerleştirelim.
  • 1 saatin sonunda folyosunu açalım ve bir kaç damla limon sıkalım.
  • Üstü açık olacak şekilde 15 dakika daha pişirmeye devam edelim .Tatlımız hazır. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Bal kabağınızın şekerle özleştikten sonra çok su salmadıysa pişirmeden önce biraz su eklenebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bal Kabağı Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021