Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram bal kabağı
- 1+1/3 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 avuç ceviz
Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları dört dilim olacak şekilde keselim. Bir parmak uzunluğunda iki parmak genişliğinde keselim.
- Ardından fırın kabımıza yerleştirip şekerini üzerine serpiştirelim ve en az 2 saat ağzı kapalı olarak bekletelim
- 2 saatin sonunda şekerle özleşen ve suyunu salan kabaklarımıza ekstra su ilave etmeden, üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fansız ayarda fırınımıza yerleştirelim.
- 1 saatin sonunda folyosunu açalım ve bir kaç damla limon sıkalım.
- Üstü açık olacak şekilde 15 dakika daha pişirmeye devam edelim .Tatlımız hazır. Afiyet olsun.
Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabağınızın şekerle özleştikten sonra çok su salmadıysa pişirmeden önce biraz su eklenebilir.