Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 dilim bal kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı ceviz içi

Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Dilimlenmiş kabakları bol su ile yıkıyoruz. Kaynatacağımız geniş tencereye alıp, şekeri üzerilerine seriyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • En az 3 saat, mümkünse geceden sabaha bekletiyoruz.
  • Ocağımızı önce kısık ayarda açıp 5 dakika sonra orta ateşe geçiyoruz. Kapağı tam kapatmıyoruz aksi takdirde taşabiliyor.
  • Kabaklarımız yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ekstra su eklemeye gerek kalmıyor.
  • Tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025