Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 dilim bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı ceviz içi
Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Dilimlenmiş kabakları bol su ile yıkıyoruz. Kaynatacağımız geniş tencereye alıp, şekeri üzerilerine seriyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- En az 3 saat, mümkünse geceden sabaha bekletiyoruz.
- Ocağımızı önce kısık ayarda açıp 5 dakika sonra orta ateşe geçiyoruz. Kapağı tam kapatmıyoruz aksi takdirde taşabiliyor.
- Kabaklarımız yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ekstra su eklemeye gerek kalmıyor.
- Tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.