Bal Kabağı Sandal Tarifi
Bal Kabağı Sandal tarifi: Bal Kabağı Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bal Kabağı Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet butternut squash kabak
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 2-3 yaprak fesleğen
- 1 dal yeşil soğan
- 1/4 çay bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Bal Kabağı Sandal tarifi nasıl yapılır?
- Kabağı ortadan ikiye kesip üzerini yağlayın, tuz ve karabiber serpin. Fırına verin.
- İç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin.
- Sotelenen soğana kıymayı ekleyip iyice pişene kadar kavurun.
- Kıyma piştikten sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin, karışıma yedirdikten sonra biberleri ve sarımsakları ekleyin.
- Biberler kavrulduktan sonra domatesleri de ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
- Son adım olarak baharat, fesleğen ve taze soğanı ekleyin. İyice karıştırıp altını kapatın.
- Fırından çıkardığınız bal kabağının içini arzu ettiğiniz miktarda oyun. (Ben yalnızca yarısını oydum. Tamamını oyarsanız iç harç tam gelecek, aksi takdirde bir miktar artacaktır.)
- Oyduğunuz yere kıymalı harcı ekleyin.
- Kalan salçayı su ile çözdürüp kıymalı kısmın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyin.
- Son olarak birkaç dakika daha, peynirler eriyinceye kadar fırınlayın.
- Arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.