Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Sandal Tarifi

Bal Kabağı Sandal

Bal Kabağı Sandal Tarifi

Bal Kabağı Sandal tarifi: Bal Kabağı Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Sandal nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet butternut squash kabak
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 2-3 yaprak fesleğen
  • 1 dal yeşil soğan
  • 1/4 çay bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Bal Kabağı Sandal tarifi nasıl yapılır?

  • Kabağı ortadan ikiye kesip üzerini yağlayın, tuz ve karabiber serpin. Fırına verin.
  • İç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin.
  • Sotelenen soğana kıymayı ekleyip iyice pişene kadar kavurun.
  • Kıyma piştikten sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin, karışıma yedirdikten sonra biberleri ve sarımsakları ekleyin.
  • Biberler kavrulduktan sonra domatesleri de ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Son adım olarak baharat, fesleğen ve taze soğanı ekleyin. İyice karıştırıp altını kapatın.
  • Fırından çıkardığınız bal kabağının içini arzu ettiğiniz miktarda oyun. (Ben yalnızca yarısını oydum. Tamamını oyarsanız iç harç tam gelecek, aksi takdirde bir miktar artacaktır.)
  • Oyduğunuz yere kıymalı harcı ekleyin.
  • Kalan salçayı su ile çözdürüp kıymalı kısmın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyin.
  • Son olarak birkaç dakika daha, peynirler eriyinceye kadar fırınlayın.
  • Arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025