Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal Kabağı Püresi

Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal Kabağı Püresi tarifi: Bal Kabağı Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 ince dilim bal kabağı
  • 3/4 su bardağı içme suyu

Bal Kabağı Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye içme suyu doldurun, üstüne temiz bir rende ya da buharda pişirme aparatı koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Bal kabaklarının kabuklarını soyun ve ince ince dilimledikten sonra tencerenin üstüne koyduğunuz rendenin ya da buharda pişirme aparatının üstüne yerleştirin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 15 dakika, kabaklar iyice yumuşayana dek buharda pişirin.
  • Buharda pişmiş olan balkabaklarını bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Bal kabağı püresi ılıklaştıktan sonra servis edin.

Bal Kabağı Püresi tarifinin püf noktası nedir?

Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025