Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal Kabağı Püresi

Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal Kabağı Püresi tarifi: Bal Kabağı Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram bal kabağı
  • 4 adet çubuk tarçın

Bal Kabağı Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Dış kabukları ayıklanmış, irili ufaklı doğranmış bal kabakları sudan geçirilir. Fırın poşetine alınır.
  • Çubuk tarçınlar eklenip fırın poşeti sıkıca bağlanır. Fırın poşetine kürdanla birkaç delik açılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede, yaklaşık 20-25 dakika kadar fırınlanır. Kokusu evi sarmaya başlayınca bir kürdanla yumuşaklığını kontrol edin ve fırından çıkartın. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Püresi tarifinin püf noktası nedir?

Tatlandırıcı eklenmemiş püre sıcakken konserve yapılabilir. Buzdolabında, kavanozlarda 3-4 hafta kadar saklanabilir. Buzdolabı poşetlerine kullanacağınız kadar bölüp buzlukta da 6 ay kadar saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025