Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 kilogram bal kabağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencereye alın ve eritin. İrice doğradığınız soğanları tencereye alın ve birkaç dakika kavurun.
  • Doğranmış havuç, patates ve balkabaklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Malzemelerin üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip bütün malzemeler iyice yumuşayana kadar kaynatın.
  • Kaynayan çorbayı pürüssüz bir kıvam alana kadar el blenderından geçirin.
  • En son sütü ekleyip karıştırın.

Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Süt yerine 3 kaşık krema kullanabilirsiniz. Sebzeleri haşlarken suyu kontrollü koyarsanız çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamanız daha kolay olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025