Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 kilogram bal kabağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencereye alın ve eritin. İrice doğradığınız soğanları tencereye alın ve birkaç dakika kavurun.
- Doğranmış havuç, patates ve balkabaklarını ekleyin ve karıştırın.
- Malzemelerin üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.
- Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip bütün malzemeler iyice yumuşayana kadar kaynatın.
- Kaynayan çorbayı pürüssüz bir kıvam alana kadar el blenderından geçirin.
- En son sütü ekleyip karıştırın.
Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Süt yerine 3 kaşık krema kullanabilirsiniz. Sebzeleri haşlarken suyu kontrollü koyarsanız çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamanız daha kolay olur.