Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy patates
  • 1-2 dilim bal kabağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet sıvı krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanlar küp küp doğranıp biraz onu kavuracak kadar sıvı yağda kavrulur.
  • Üzerine küp küp doğranan patates, kabak ve un eklenir, kavrulmaya bırakılır.
  • 10-15 dakika kısık ateşte kavrulduktan sonra, su, süt ve krema eklenir.
  • Karışım 40 dakika kaynamaya bırakılır (Patates ve kabak yumuşaması gerek).
  • Baharatlar eklenir ve mikser ile ezilir.
  • Üzerine dilerseniz kızarmış sıvı yağa paprika baharatı ekleyip, karıştırıp üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025