Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı ekliyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından küp doğranmış kabakları ekleyip kavuruyoruz.
  • Sırasıyla; sarımsak, salça, un, tuz ve diğer baharatları ekleyip iyice kavuruyoruz. Suyunu da ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kabaklar iyice yumuşayınca, blenderdan geçiriyoruz.
  • En son olarak limon suyu ekleyip, bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Çekilmiş karabiber ya da kuru biberiye ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025