Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 çorba kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 paket krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 küçük kase toz parmesan
  • 1/2 demet dereotu

Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını küp küp doğrayın, orta boy bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin, tuzunu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra tereyağı, krema ve zencefili ekleyin.
  • Homojen bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
  • Ocağa alıp 5 dakika kadar kaynatın.
  • Kaselere aldıktan sonra isteğe bağlı olarak parmesan ve dereotunu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bal Kabağı Çorbası ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021