Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 500 gram bal kabağı
- 1 çorba kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 1 paket krema
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 küçük kase toz parmesan
- 1/2 demet dereotu
Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağını küp küp doğrayın, orta boy bir tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin, tuzunu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın.
- Haşlandıktan sonra tereyağı, krema ve zencefili ekleyin.
- Homojen bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
- Ocağa alıp 5 dakika kadar kaynatın.
- Kaselere aldıktan sonra isteğe bağlı olarak parmesan ve dereotunu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.