Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 çorba kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 paket krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 küçük kase toz parmesan
  • 1/2 demet dereotu

Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını küp küp doğrayın, orta boy bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin, tuzunu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra tereyağı, krema ve zencefili ekleyin.
  • Homojen bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
  • Ocağa alıp 5 dakika kadar kaynatın.
  • Kaselere aldıktan sonra isteğe bağlı olarak parmesan ve dereotunu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025