Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 dilim bal kabağı (iri dilim)
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 litre su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri doğrayarak çorba yapımına başlayın.
- Doğranmış kabakları ve rendelenmiş patatesi bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
- Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanı, sarmısağı ve rendelenmiş havucu koyup kavurun.
- Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin.
- Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın.
- Zerdeçal, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz.Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.