Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim bal kabağı
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 adet muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı krema
Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanı, patatesi ve bal kabağını çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.
- Ocağı açın ve tencereye tereyağını ekleyin.
- Üzerine soğanları ekleyin ve kavurun.
- Daha sonra küp küp doğradığınız patates ve bal kabaklarını ekleyin.
- Bu şekilde biraz (2-3 dakika kadar) karıştırarak kavurun.
- Suyu ekleyin.
- Üzerine tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi ve zerdeçalı ekleyin.
- Bu şekilde sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
- Sebzeler yumuşadığında çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirin.
- Ocağın altını kapatın ve üzerine 2 kaşık kadar krema ekleyip hafifçe karıştırın.
- Enfes bal kabağı çorbası servise hazır, afiyet olsun :)
Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz krema kullanmayabilirsiniz, fakat krema bal kabağı çorbanızın kıvamını yumuşatacak, lezzetine nefis bir aroma verecektir.