Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası tarifi: Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 dilim bal kabağı
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 adet muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı krema

Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle soğanı, patatesi ve bal kabağını çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.
  • Ocağı açın ve tencereye tereyağını ekleyin.
  • Üzerine soğanları ekleyin ve kavurun.
  • Daha sonra küp küp doğradığınız patates ve bal kabaklarını ekleyin.
  • Bu şekilde biraz (2-3 dakika kadar) karıştırarak kavurun.
  • Suyu ekleyin.
  • Üzerine tuz, karabiber ve muskat  cevizi rendesi ve zerdeçalı ekleyin.
  • Bu şekilde sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
  • Sebzeler yumuşadığında çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirin.
  • Ocağın altını kapatın ve üzerine 2 kaşık kadar krema ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Enfes bal kabağı çorbası servise hazır, afiyet olsun :)

Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz krema kullanmayabilirsiniz, fakat krema bal kabağı çorbanızın kıvamını yumuşatacak, lezzetine nefis bir aroma verecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025