Bal Helvası Tarifi
Bal Helvası tarifi: Bal Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bal Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 500 gram un
- 200 gram pudra şekeri
- 200 gram susam
- 200 gram fındık
- 200 gram badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı bal
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı (toz)
Bal Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun ve ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız kavrulmuş unu büyük bir kaseye aktarın. Bu süreçte yağ üste çıkabilir, normal bir durumdur.
- Kaseye aktardığınız kavrulmuş unun üzerine pudra şekeri, susam, fındık, badem, tarçın ve balı ekleyip karıştırın. İyice hamur kıvamında olması için yoğurma işlemini de uygulayabilirsiniz.
- Ele yapışmayan hamur kıvamına gelen karışımı yayabileceğiniz bir kalıba alın ve dikdörtgen çubuklar olacak şekilde eşit kesin.
- Dilerseniz soğuduktan sonra ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Sunum esnasında üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.