Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Helvası Tarifi

Bal Helvası

Bal Helvası Tarifi

Bal Helvası tarifi: Bal Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı
  • 500 gram un
  • 200 gram pudra şekeri
  • 200 gram susam
  • 200 gram fındık
  • 200 gram badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı bal

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı (toz)

Bal Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun ve ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız kavrulmuş unu büyük bir kaseye aktarın. Bu süreçte yağ üste çıkabilir, normal bir durumdur.
  • Kaseye aktardığınız kavrulmuş unun üzerine pudra şekeri, susam, fındık, badem, tarçın ve balı ekleyip karıştırın. İyice hamur kıvamında olması için yoğurma işlemini de uygulayabilirsiniz.
  • Ele yapışmayan hamur kıvamına gelen karışımı yayabileceğiniz bir kalıba alın ve dikdörtgen çubuklar olacak şekilde eşit kesin.
  • Dilerseniz soğuduktan sonra ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Sunum esnasında üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025