Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Helvası Tarifi

Bal Helvası

Bal Helvası Tarifi

Bal Helvası tarifi: Bal Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 avuç dövülmüş fındık (isteğe göre)

Bal Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağ iyice eritip unu ekleyin. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine fındığı ilave edip karıştırın ve altını kapatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İyice soğuduktan sonra balı ilave edin ve karıştırın. Tabağa alıp şekil verin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. :)

Bal Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Balı ilave etmeden önce unlu karışımın soğuduğundan emin olun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025