Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Badem Tatlısı Tarifi

Bal Badem Tatlısı

Bal Badem Tatlısı Tarifi

Bal Badem Tatlısı tarifi: Bal Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Badem Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 40 gram beyaz çikolata
  • 200 gram tereyağı
  • 150 gram krema
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 80 gram un
  • 20 gram nişasta
  • 100 gram toz şeker

Servis aşaması için:

  • 150 gram badem (kabuksuz)

Bal Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kısık ateşte tereyağınızı eritin ve eriyen tereyağın içerisine çikolatayı da ekleyerek karıştırın.
  • Şekeri kalın tabanlı bir tavada hafif esmerleşene kadar eritin ve yanmasına izin vermeden kremayı da ekleyin ve şeker tamamen çözünene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Derin bir kabın içeresinde karamel ve tereyağı karışımını birlikte çırpın ve hafifçe ılınması için bekletin.
  • Ilınan karışıma yumurtaları tek tek yedirin. Ardından un ve nişastayı eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile yedirin.
  • Fırına dayanaklı sufle kaplarınızı yağlayıp unlayın. Kapların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde karışımı paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 13-14 dakika tatlılarınızı pişirin.
  • Sıcakken kenarlarını bıçak yardımı ile nazikçe kurtarın ve tabağa tatlıyı ters çevirin. Tatlıyı badem, portakal dilimleri, dondurma ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bal Badem Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerine bal, portakal ya da dondurma da ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025