Bakliyat Türlüsü Tarifi
Bakliyat Türlüsü tarifi: Bakliyat Türlüsü için gerekli malzemeler nelerdir? Bakliyat Türlüsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bakliyat Türlüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1/2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Bakliyat Türlüsü tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı ince ince doğrayın ve derince bir tencerenin içine aldığınız zeytinyağı ısındıktan sonra, doğradığınız soğanları içine atın. Pembeleşinceye dek kavurun.
- Domatesleri rendeleyin ve soğanların üstüne ilave edin. Ardından sarımsakları da tencerenin içine rendeleyin ve salçayı da ilave edip, 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
- Haşlanmış yeşil mercimek, nohut, börülce ve kuru fasulyeyi içerisine ilave edip, yüksek ateşte nazikçe karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
- Ardından malzemelerin üstüne çıkacak kadar kaynar suyu tencereye boşaltın ve baharatlarını ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakın.
- Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve ince doğranmış maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Bakliyat Türlüsü tarifi için servis önerisi
Üzerine ince doğranmış maydanoz ilave edebilir, bulgur pilavı ve yoğurtla servis edebilirsiniz.