Baklavalık Yufkadan Tava Böreği Tarifi
Baklavalık Yufkadan Tava Böreği tarifi: Baklavalık Yufkadan Tava Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Baklavalık Yufkadan Tava Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Baklavalık Yufkadan Tava Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 8-9 adet baklavalık yufka
Sos için:
- 1/2 su bardağı süt (100 ml)
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 adet orta boy yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kajun baharatı
- 1/4 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
İçi için:
- 4 yemek kaşığı sucuk (doğranmış)
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 7-8 dal maydanoz
Baklavalık Yufkadan Tava Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Sos malzemeleri karıştırılır. Orta boy bir tava sıvı yağla yağlanır. Bütün bir yufka serilir. Sos fırçayla yayılır.
- Yarım yufka buruşturularak serilir. Sos yayılır.
- Yufkaların yarısı bitince iç malzeme yayılır. Kalan yufkalarla aynı işlem tekrar edilir.
- Kenardan sarkan yufka kapatılır. En son kalan sos üzerine dökülür.
- Kısık ateşte kapaklı pişirilir. Kızarınca tabak yardımıyla ters çevrilip pişirmeye devam edilir. Hemen servis edilir. Afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Tava Böreği tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.