Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tarifi
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği tarifi: Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram kıyma
- 1/2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İçi ve üzeri için:
- 75 gram eritilmiş tereyağı
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı süt
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını derin bir tavanın içerisine alın.
- Kıymayı kavurmaya başlayın hemen ardından soğanları ilave edin.
- Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekledikten sonra tuz ve karabiberini de ekleyin ve güzelce soteleyerek ocaktan alın.
- Zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve sütü bir kabın içine aktarın ve tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Baklavalık yufkalardan 5 tanesini üst üste dizin ve her bir katın arasına hazırladığınız bu karışımı sürün.
- En üst kata kıymalı harcı ilave edin ve kıvırarak sarın. Ardından şekil verin. Bu işlemi baklavalık yufka ve iç harç bitene kadar tamamına uygulayın.
- Üzerine de bu karışımdan sürdükten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği tarifi için servis önerisi
Yanına buz gibi bir ayran ve nefis bir salata hazırlayarak servis edebilirsiniz.