Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tarifi

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tarifi

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği tarifi: Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet baklavalık yufka

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram kıyma
  • 1/2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İçi ve üzeri için:

  • 75 gram eritilmiş tereyağı
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını derin bir tavanın içerisine alın.
  • Kıymayı kavurmaya başlayın hemen ardından soğanları ilave edin.
  • Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekledikten sonra tuz ve karabiberini de ekleyin ve güzelce soteleyerek ocaktan alın.
  • Zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve sütü bir kabın içine aktarın ve tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
  • Baklavalık yufkalardan 5 tanesini üst üste dizin ve her bir katın arasına hazırladığınız bu karışımı sürün.
  • En üst kata kıymalı harcı ilave edin ve kıvırarak sarın. Ardından şekil verin. Bu işlemi baklavalık yufka ve iç harç bitene kadar tamamına uygulayın.
  • Üzerine de bu karışımdan sürdükten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği tarifi için servis önerisi

Yanına buz gibi bir ayran ve nefis bir salata hazırlayarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025