Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek tarifi: Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dışı için:
İçi için:
- 1 kilogram ıspanak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan (küçük doğranmış)
- 3 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber
İlk iki kat için:
Sosu için:
- 1/2 su bardağı tereyağ (eritilmiş soğutulmuş)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet orta boy yumurta
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un (40 gram)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Ispanaklar yıkanır, süzülür. Kökleri kesilir (böreğe koymuyoruz). Yapraklar ince doğranır.
- Geniş bir tavada soğanlar zeytinyağında sotelenir. Havuç eklenir sotelenir. Ispanaklar eklenir, hafif yumuşayınca ocak kapatılır. Bu iç harç süzgece alınır.
- Sos malzemeleri büyük bir kasede çırpılır. 4 kat olacak baklavalık yufkanın ilk iki katına fırçayla sıvı yağ, son iki katına sos sürülür.
- Kısa kenara iç harç yerleştirilip sıkıca rulo yapılır. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.
- Rulolar pişirme kağıdı serili iki adet fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir.nHer rulo dört eşit parçaya kesilir. Üzerine kalan sos sürülüp susam ve çörek otu serpilir.
- 180 dereceye alt-üst ayara ısıtılan fırında üzeri kızarana (30-40 dakika) kadar kontrollü olarak pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun♥️
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullandım. Baklavalık yufkaların kurumaması için üzeri temiz bir mutfak örtüsüyle kapatılır.