Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek

Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek tarifi: Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dışı için:

  • 40 adet baklavalık yufka

İçi için:

  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (küçük doğranmış)
  • 3 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

İlk iki kat için:

  • 1/4 su bardağı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1/2 su bardağı tereyağ (eritilmiş soğutulmuş)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un (40 gram)
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Ispanaklar yıkanır, süzülür. Kökleri kesilir (böreğe koymuyoruz).  Yapraklar ince doğranır.
  • Geniş bir tavada soğanlar zeytinyağında sotelenir. Havuç eklenir sotelenir. Ispanaklar eklenir, hafif yumuşayınca ocak kapatılır. Bu iç harç süzgece alınır.
  • Sos malzemeleri büyük bir kasede çırpılır. 4 kat olacak baklavalık yufkanın ilk iki katına fırçayla sıvı yağ, son iki katına sos sürülür.
  • Kısa kenara iç harç yerleştirilip sıkıca rulo yapılır. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.
  • Rulolar pişirme kağıdı serili iki adet fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir.nHer rulo dört eşit parçaya kesilir. Üzerine kalan sos sürülüp susam ve çörek otu serpilir.
  • 180 dereceye alt-üst ayara ısıtılan fırında üzeri kızarana (30-40 dakika) kadar kontrollü olarak pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun♥️

Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Börek tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullandım. Baklavalık yufkaların kurumaması için üzeri temiz bir mutfak örtüsüyle kapatılır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025