Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi
Baklavalık Yufkadan Börek tarifi: Baklavalık Yufkadan Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Baklavalık Yufkadan Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Baklavalık Yufkadan Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
İç harcı için:
- 1 kase beyaz peynir
- 10 dal ince kıyılmış maydanoz
Baklavalık Yufkadan Börek tarifi nasıl yapılır?
- Sos için; yoğurt, süt, sıvı yağ ve yumurta akını bir kaseye alıp güzelce çırpın.
- Tezgahın üzerine 2 yufkayı üst üste yerleştirin ve üzerlerine bir fırça yardımıyla sosu sürerek yayın.Sos sürdüğünüz yufkaların üzerine 2 yufka daha yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın.
- 2 yufka daha serip aynı işlemi tekrarladıktan sonra (6 yufka bu şekilde 2 yufkada bir soslanacak) uzun olan tarafa peynirli harcı yayıp rulo şeklinde sarın ve tepsiye yerleştirin.
- Tepsiye rulo şeklinde yerleştirdiğiniz yufkaları 4 ya da beş parça olacak şekilde kesin.Daha sonra kalan sosa 2 yumurta sarısını ekleyip tepsideki böreklerin üzerine sürün.
- Üzerlerine çörek otu ya da susam ya da her ikisini birden serpip önceden ısınmış 190 derece fırında alt ve üstleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun!
Baklavalık Yufkadan Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yufkaları yağlamak ve üzerine sürmek için kullandığınız sos karışımında ayçiçek yağı yerine eritilmiş ve kazein denilen süt köpükleri alınmış tereyağı kullanabilirsiniz.