Baklava Yufkasından Tepsi Böreği Tarifi
Baklava Yufkasından Tepsi Böreği tarifi: Baklava Yufkasından Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasından Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Baklava Yufkasından Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
İçi İçin:
- 150 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4-5 dal taze kekik
- 100 gram tel peyniri (isteğe bağlı)
- 100 gram kaşar loru (isteğe bağlı)
Üzeri ve Sosu İçin:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı susam
Baklava Yufkasından Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sos malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
- İç harcının tüm malzemelerini birleştirin.
- Yufkalarınızı tezgahın üzerine serin, hazırladığınız sıvı karışımı fırça yardımıyla katların arasına sürün.
- Ardından peynirli iç harçtan içerisine koyup rulo şeklinde güzelce sarın.
- Ardından yağlanmış yuvarlak borcam ya da fırın tepsisine bu ruloları uç uca gelecek şekilde aktarın.
- Üzerine kalan sosu gezdirin ve susam serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Baklava Yufkasından Tepsi Böreği tarifinin püf noktası nedir?
İçinde kullanılan yoğurt ve süt daha yumuşacık bir kıvamı almasını sağlıyor. Dilediğiniz çeşit peyniri kullanarak tarifimizi deneyebilirsiniz.