Baklava Yufkasından Beyti Sarma Tarifi
Baklava Yufkasından Beyti Sarma tarifi: Baklava Yufkasından Beyti Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasından Beyti Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Baklava Yufkasından Beyti Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet baklavalık yufka
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 dal taze nane
- 1 adet yumurta
- 250 gram galeta unu
- 100 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Baklava Yufkasından Beyti Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve naneyi (maydanoz da olur) rondodan geçirip kıyma, yumurta, tuz, karabiber, galeta unu ve kimyonu karıştırıp yoğuruyoruz.
- 5 adet yufkayı üstüste koyup eritilmiş tereyağı kaşık yardımıyla gezdirip kıymayı bir şerit halinde dizerek rulo yapıyoruz. Roluyo verev şekilde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz
- Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Beytilerimiz fırında pişerken sos tenceresine sıvı yağı alıyoruz. Salçayı ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve kekikle tatlandırdıktan sonra az suyla kıvamını ayarlıyoruz. Fokurdayınca altını kapatıyoruz.