Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklava Yufkasından Beyti Sarma Tarifi

Baklava Yufkasından Beyti Sarma

Baklava Yufkasından Beyti Sarma Tarifi

Baklava Yufkasından Beyti Sarma tarifi: Baklava Yufkasından Beyti Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasından Beyti Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklava Yufkasından Beyti Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 dal taze nane
  • 1 adet yumurta
  • 250 gram galeta unu
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Baklava Yufkasından Beyti Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan ve naneyi (maydanoz da olur) rondodan geçirip kıyma, yumurta, tuz, karabiber, galeta unu ve kimyonu karıştırıp yoğuruyoruz.
  • 5 adet yufkayı üstüste koyup eritilmiş tereyağı kaşık yardımıyla gezdirip kıymayı bir şerit halinde dizerek rulo yapıyoruz. Roluyo verev şekilde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Beytilerimiz fırında pişerken sos tenceresine sıvı yağı alıyoruz. Salçayı ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve kekikle tatlandırdıktan sonra az suyla kıvamını ayarlıyoruz. Fokurdayınca altını kapatıyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025