Baklava Yufkasında Somon Sarma Tarifi
Baklava Yufkasında Somon Sarma tarifi: Baklava Yufkasında Somon Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasında Somon Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Baklava Yufkasında Somon Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet baklavalık yufka
- 16 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 800 gram Norveç Somonu (200 gramlık porsiyonlar olacak şekilde dilimlenmiş)
Kremalı, Mantarlı Ispanak Harcı İçin:
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 150 gram mantar (doğranmış)
- 200 ml. krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tartar Sos İçin:
- 5 yemek kaşığı (tepeleme) mayonez
- 2 adet kornişon turşu (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 avuç dereotu (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı kapari (doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 adet limonun suyu
Baklava Yufkasında Somon Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Isıtılmış bir tavada sıvı yağ ve mantarları suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Mantarların üzerine ıspanakları ekleyin ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Ispanakların üzerine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip sulu bir halden kıvamlı hale dönüşene kadar pişirin ve ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Somonları 200'er gram olacak şekilde porsiyonlayıp tavada arkalı önlü kızaracak şekilde 5 dakika kadar pişirin.
- Her bir porsiyonda 3 adet baklavalık yufka olacak şekilde aralarını yağlayarak yufkaları hazırlayın.
- Araları yağlanmış 3 adet baklavalık yufkanın alt kısmına ıspanaklı harçtan koyun ve üzerine derisi çıkarılmış somonu yerleştirin.
- Önce kenarlardan katlayıp, rulo haline getirin. Fazla yufka olmaması için ikinci kattan sonrasını kesebilirsiniz.
- Rulo haline getirdiğiniz börekleri fırın tepsisine dizin ve bıçak yardımıyla her birinin üzerine 3 adet çizik atın.
- Kalan tereyağı ile her birinin üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Tartar sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve somonların üzerine birer kaşık koyarak servis edin.