Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklava Yufkasında Somon Sarma Tarifi

Baklava Yufkasında Somon Sarma

Baklava Yufkasında Somon Sarma Tarifi

Baklava Yufkasında Somon Sarma tarifi: Baklava Yufkasında Somon Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasında Somon Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklava Yufkasında Somon Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 16 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 800 gram Norveç Somonu (200 gramlık porsiyonlar olacak şekilde dilimlenmiş)

Kremalı, Mantarlı Ispanak Harcı İçin:

  • 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 150 gram mantar (doğranmış)
  • 200 ml. krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tartar Sos İçin:

  • 5 yemek kaşığı (tepeleme) mayonez
  • 2 adet kornişon turşu (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 avuç dereotu (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kapari (doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 adet limonun suyu

Baklava Yufkasında Somon Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Isıtılmış bir tavada sıvı yağ ve mantarları suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  • Mantarların üzerine ıspanakları ekleyin ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
  • Ispanakların üzerine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip sulu bir halden kıvamlı hale dönüşene kadar pişirin ve ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Somonları 200'er gram olacak şekilde porsiyonlayıp tavada arkalı önlü kızaracak şekilde 5 dakika kadar pişirin.
  • Her bir porsiyonda 3 adet baklavalık yufka olacak şekilde aralarını yağlayarak yufkaları hazırlayın.
  • Araları yağlanmış 3 adet baklavalık yufkanın alt kısmına ıspanaklı harçtan koyun ve üzerine derisi çıkarılmış somonu yerleştirin.
  • Önce kenarlardan katlayıp, rulo haline getirin. Fazla yufka olmaması için ikinci kattan sonrasını kesebilirsiniz.
  • Rulo haline getirdiğiniz börekleri fırın tepsisine dizin ve bıçak yardımıyla her birinin üzerine 3 adet çizik atın.
  • Kalan tereyağı ile her birinin üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Tartar sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve somonların üzerine birer kaşık koyarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025