Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklava Yufkasında Levrek Fileto Tarifi

Baklava Yufkasında Levrek Fileto

Baklava Yufkasında Levrek Fileto Tarifi

Baklava Yufkasında Levrek Fileto tarifi: Baklava Yufkasında Levrek Fileto için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasında Levrek Fileto nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklava Yufkasında Levrek Fileto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket levrek fileto
  • 1 adet soğan
  • 7 parça baklavalık yufka
  • 1 fincan tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Baklava Yufkasında Levrek Fileto tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayalım. Sıvı yağın yarısını tavaya koyup kızınca da soğanları ekleyelim.
  • Harlı ateşte pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Şekeri de ilave edip kontrollü bir şekilde karamelize olana kadar pişirelim.
  • Tuzun yarısını ve karabiberi de ilave edip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Bir adet baklavalık yufkayı serip biraz yağlayalım.
  • Tuzladığımız balığı yufkanın içerisine koyup üzerine karamelize ettiğimiz soğandan bir miktar koyalım.
  • Yufkanın iki yanını da katlayarak balığı tamamen sarıyoruz. Bütün balık ve yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Baklava Yufkasında Levrek Fileto tarifi için servis önerisi

Yanına dilerseniz dilimlenmiş limon, yeşillik ve patates eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025