Baklava Yufkasında Levrek Fileto Tarifi
Baklava Yufkasında Levrek Fileto tarifi: Baklava Yufkasında Levrek Fileto için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Yufkasında Levrek Fileto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Baklava Yufkasında Levrek Fileto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket levrek fileto
- 1 adet soğan
- 7 parça baklavalık yufka
- 1 fincan tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Baklava Yufkasında Levrek Fileto tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları piyazlık doğrayalım. Sıvı yağın yarısını tavaya koyup kızınca da soğanları ekleyelim.
- Harlı ateşte pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Şekeri de ilave edip kontrollü bir şekilde karamelize olana kadar pişirelim.
- Tuzun yarısını ve karabiberi de ilave edip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir adet baklavalık yufkayı serip biraz yağlayalım.
- Tuzladığımız balığı yufkanın içerisine koyup üzerine karamelize ettiğimiz soğandan bir miktar koyalım.
- Yufkanın iki yanını da katlayarak balığı tamamen sarıyoruz. Bütün balık ve yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Baklava Yufkasında Levrek Fileto tarifi için servis önerisi
Yanına dilerseniz dilimlenmiş limon, yeşillik ve patates eşliğinde servis edebilirsiniz.