Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı Tarifi
Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı tarifi: Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 2 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 6 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı şeker
- 200 gram ceviz
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbetini için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca içine limon dilimini koyalım ve 5 dakika daha kaynatıp ardından altını kapatalım ve kenara alalım.
- Hamuru için sıvı yağ, yumurtayı ve tereyağını karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Sirkeyi, yoğurdu, irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip hepsini karıştırıp en son unu azar azar katıp yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak hamurumuz kıvam aldıktan sonra 3 eşit bezeye bölelim ve buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurun bir tanesine çekilmiş ceviz, tarçın, şeker ve susamı ekleyip yoğuralım. Bu orta katımız olacak.
- 24 cm'lik kare tepsimizi tereyağı ile yağlayalım.
- 2 yağlı kağıt arasında alt tabanında kullanacağımız sade hamurlardan birini tepsinin büyüklüğünde açalım. Ve tepsinin altına yerleştirelim.
- Orta kat için cevizli hamuru da yağlı kağıt arasın da açalım ve onu da tabanın üzerine serelim.
- En son artık kalan tek sade hamuru da açalım ve cevizli katın üzerine serip fazla bastırmadan düzleştirelim.
- Pişirmeden önce şerbetini iyi çeksin ve iyi pişsin diye dilimleyelim.
- 180 derece alt üst ayarda önce 40 dakika pişirelim. Sonra sadece alt ayarda bi 10 dakika daha pişirelim. Yani toplamda 50 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıyı 15 dakika dinlendirelim ve ardından hala ılık olan şerbeti üzerine dökelim.
- Oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletelim, ardından buzdolabında 1 saat soğutup servise öyle çıkartalım.
- Afiyet olsun.