Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı Tarifi

Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı

Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı Tarifi

Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı tarifi: Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 6 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 200 gram ceviz

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Baklava Tadında Bol Cevizli Tepsi Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbetini için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynamaya başlayınca içine limon dilimini koyalım ve 5 dakika daha kaynatıp ardından altını kapatalım ve kenara alalım.
  • Hamuru için sıvı yağ, yumurtayı ve tereyağını karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  • Sirkeyi, yoğurdu, irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip hepsini karıştırıp en son unu azar azar katıp yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak hamurumuz kıvam aldıktan sonra 3 eşit bezeye bölelim ve buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurun bir tanesine çekilmiş ceviz, tarçın, şeker ve susamı ekleyip yoğuralım. Bu orta katımız olacak.
  • 24 cm'lik kare tepsimizi tereyağı ile yağlayalım.
  • 2 yağlı kağıt arasında alt tabanında kullanacağımız sade hamurlardan birini tepsinin büyüklüğünde açalım. Ve tepsinin altına yerleştirelim.
  • Orta kat için cevizli hamuru da yağlı kağıt arasın da açalım ve onu da tabanın üzerine serelim.
  • En son artık kalan tek sade hamuru da açalım ve cevizli katın üzerine serip fazla bastırmadan düzleştirelim.
  • Pişirmeden önce şerbetini iyi çeksin ve iyi pişsin diye dilimleyelim.
  • 180 derece alt üst ayarda önce 40 dakika pişirelim. Sonra sadece alt ayarda bi 10 dakika daha pişirelim. Yani toplamda 50 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlıyı 15 dakika dinlendirelim ve ardından hala ılık olan şerbeti üzerine dökelim.
  • Oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletelim, ardından buzdolabında 1 saat soğutup servise öyle çıkartalım.
  • Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025