Baklava Semifreddo Tarifi
Baklava Semifreddo tarifi: Baklava Semifreddo için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Semifreddo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Baklava Semifreddo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Semifreddo için:
- 240 mililitre krema
- 70 gram toz şeker (1 çay bardağı)
- 3 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı su
- 2 adet yumurta sarısı (+1 yumurta)
- 1 paket vanilya
Dolgu için:
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
Baklava Semifreddo tarifi nasıl yapılır?
- Kremayı iyice çırpın. Buzdolabına kaldırın.
- Sos tenceresinde şekeri, balı ve suyu karıştırın ocağa alın kaynayana dek karıştırın. Ocağın altını kısın.
- Yumurta ve yumurta sarılarını çırpın. Köpük köpük olduktan sonra şeker, bal karışımını ocaktan alın.
- Yumurtalara yavaş yavaş ekleyin (yumurtaları bu şekilde pişireceğiz).
- 1-2 dakika daha çırptıktan sonra kremayı ekleyin.
- Ben baton kek kalıbı kullandım. Kalıbı yağlayın ve karışımın yarısını dökün buzluğa, diğer yarısını buzdolabına kaldırın.
- İç dolguyu hazırlayın, tüm malzemeleri karıştırın. Semifreddonun üzerine yayın ve geri kalan karışımı ekleyin. 1 gece buzlukta dondurun. Afiyet olsun.
Baklava Semifreddo tarifinin püf noktası nedir?
Şeker karışımını ocağa aldıktan sonra yumurtaları çırpmaya başlayın. Yumurtaların köpük köpük,şeker karışımının sıcak olması gerekiyor. Yavaş yavaş 3-4 adımda ekleyin. Şeker karışımını uzun süre pişirmeyin.