Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklava Pasta Tarifi

Baklava Pasta

Baklava Pasta Tarifi

Baklava Pasta tarifi: Baklava Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklava Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 paket baklavalık yufka
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 100 mililitre krema
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Baklava Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için, su ve şekeri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları sekiz kat üst üste diziyoruz. Yapacağımız kelepçeli kalıbı üzerine koyarak yuvarlak olarak kesiyoruz. Bu şekilde üç adet hazırlıyoruz.
  • Ara katlara tereyağ sürerek 160 derece ıstılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Kenara dinlenmeye alıyoruz.
  • Muhallebisi için, süt, un, nişasta, şeker ve vanilini tencerede iyice karıştırıyoruz, sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikserle 2- 3 dakika çırpıyoruz.
  • Baklava yapraklarının yarısını kalıba yerleştiriyoruz. Muhallebiyi döküp kalan yaprakları üzerine koyuyoruz. Buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025