Baklava Pasta Tarifi
Baklava Pasta tarifi: Baklava Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Baklava Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket baklavalık yufka
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 100 mililitre krema
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
Baklava Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için, su ve şekeri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları sekiz kat üst üste diziyoruz. Yapacağımız kelepçeli kalıbı üzerine koyarak yuvarlak olarak kesiyoruz. Bu şekilde üç adet hazırlıyoruz.
- Ara katlara tereyağ sürerek 160 derece ıstılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Kenara dinlenmeye alıyoruz.
- Muhallebisi için, süt, un, nişasta, şeker ve vanilini tencerede iyice karıştırıyoruz, sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikserle 2- 3 dakika çırpıyoruz.
- Baklava yapraklarının yarısını kalıba yerleştiriyoruz. Muhallebiyi döküp kalan yaprakları üzerine koyuyoruz. Buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Afiyet olsun.