Baklava Kek Tarifi
Baklava Kek tarifi: Baklava Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Baklava Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Baklava katmanı için:
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 20 adet baklavalık yufka
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
- 4 kepçe şerbet
Baklava Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kasede beyazlaşıp kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
- Şeker, sıvı yağ, ceviz içi, un ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeler birleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir kalıba kek karışımını dökün ve 180 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
- Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve eritmiş olduğunuz tereyağından 1 yemek kaşığı kadar alarak fırçayla tabana sürün.
- Kek kalıbına göre kesmiş olduğunuz baklavalık yufkalardan birini tabana yerleştirerek üzerine eritilmiş tereyağından sürün. 5 kat yufka ile aynı işlemi uygulayın.
- 1/2 su bardağı ceviz içini tereyağı sürülmüş yufkanın üzerine iyice yayın.
- Her kata tereyağı sürmeye devam ederek 5 kat yufka daha ekleyin.
- Pişirmiş olduğunuz keki yufka katmanlarının üzerine yerleştirin ve üst kısmına fırça yardımıyla tereyağı sürün.
- Kek katmanı üzerine her bir yufka arasına tereyağ sürmeye devam ederek 5 kat daha baklavalık yufka ekleyin.
- Fırına vermeden önce keskin bir bıçak yardımıyla baklava kekinizi kek kalıbınızın büyüklüğüne göre eşit dilimlere bölün.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Baklava keki fırından çıkardıktan sonra tatlı sıcak, şerbetiniz soğukken bir kepçe yardımıyla her yanına dağılacak şekilde şerbetinizi dökün ve şerbet çekene kadar bekleyin.
- Servis etmeden önce üzerine toz antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun!