Baklava Kek Tarifi
Baklava Kek tarifi: Baklava Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Baklava Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet  yumurta
 - 1/2 su bardağı  toz şeker
 - 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
 - 1/2 çay bardağı  dövülmüş ceviz içi
 - 1 su bardağı  ekmek kırıntısı
 - 1/2 su bardağı  un
 - 1 paket  kabartma tozu
 
Baklava katmanı için:
- 100 gram  eritilmiş tereyağı
 - 20 adet  baklavalık yufka
 - 1/2 su bardağı  dövülmüş ceviz içi
 
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı  toz antep fıstığı
 - 4 kepçe  şerbet
 
Baklava Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kasede beyazlaşıp kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
 - Şeker, sıvı yağ, ceviz içi, un ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeler birleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
 - Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir kalıba kek karışımını dökün ve 180 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
 - Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve eritmiş olduğunuz tereyağından 1 yemek kaşığı kadar alarak fırçayla tabana sürün.
 - Kek kalıbına göre kesmiş olduğunuz baklavalık yufkalardan birini tabana yerleştirerek üzerine eritilmiş tereyağından sürün. 5 kat yufka ile aynı işlemi uygulayın.
 - 1/2 su bardağı ceviz içini tereyağı sürülmüş yufkanın üzerine iyice yayın.
 - Her kata tereyağı sürmeye devam ederek 5 kat yufka daha ekleyin.
 - Pişirmiş olduğunuz keki yufka katmanlarının üzerine yerleştirin ve üst kısmına fırça yardımıyla tereyağı sürün.
 - Kek katmanı üzerine her bir yufka arasına tereyağ sürmeye devam ederek 5 kat daha baklavalık yufka ekleyin.
 - Fırına vermeden önce keskin bir bıçak yardımıyla baklava kekinizi kek kalıbınızın büyüklüğüne göre eşit dilimlere bölün.
 - 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
 - Baklava keki fırından çıkardıktan sonra tatlı sıcak, şerbetiniz soğukken bir kepçe yardımıyla her yanına dağılacak şekilde şerbetinizi dökün ve şerbet çekene kadar bekleyin.
 - Servis etmeden önce üzerine toz antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun!