Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baklava Kek Tarifi

Baklava Kek

Baklava Kek Tarifi

Baklava Kek tarifi: Baklava Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baklava Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Baklava katmanı için:

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
  • 4 kepçe şerbet

Baklava Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları geniş bir kasede beyazlaşıp kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Şeker, sıvı yağ, ceviz içi, un ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeler birleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir kalıba kek karışımını dökün ve 180 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
  • Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve eritmiş olduğunuz tereyağından 1 yemek kaşığı kadar alarak fırçayla tabana sürün.
  • Kek kalıbına göre kesmiş olduğunuz baklavalık yufkalardan birini tabana yerleştirerek üzerine eritilmiş tereyağından sürün. 5 kat yufka ile aynı işlemi uygulayın.
  • 1/2 su bardağı ceviz içini tereyağı sürülmüş yufkanın üzerine iyice yayın.
  • Her kata tereyağı sürmeye devam ederek 5 kat yufka daha ekleyin.
  • Pişirmiş olduğunuz keki yufka katmanlarının üzerine yerleştirin ve üst kısmına fırça yardımıyla tereyağı sürün.
  • Kek katmanı üzerine her bir yufka arasına tereyağ sürmeye devam ederek 5 kat daha baklavalık yufka ekleyin.
  • Fırına vermeden önce keskin bir bıçak yardımıyla baklava kekinizi kek kalıbınızın büyüklüğüne göre eşit dilimlere bölün.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Baklava keki fırından çıkardıktan sonra tatlı sıcak, şerbetiniz soğukken bir kepçe yardımıyla her yanına dağılacak şekilde şerbetinizi dökün ve şerbet çekene kadar bekleyin.
  • Servis etmeden önce üzerine toz antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025