Baklava Cheesecake Tarifi
Baklava Cheesecake tarifi: Baklava Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Baklava Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet baklavalık yufka
- 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı antep fıstığı
- 3 su bardağı labne peyniri
- 1/2 su bardağı bal
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
- 1/2 adet vanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış
- 3 adet yumurta
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı antep fıstığı
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı bal
Baklava Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Baklavalık yufkaların bir tanesini tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını, her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sürün.
- 4 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkayı katlayın ve diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- Yapışmaması için yağladığınız kelepçeli kek kalıbına katladığınız baklavalık yufkaları boşluk olmayacak şekilde güzelce dizeleyin.
- 2 su bardağı antep fıstığı ve cevizi, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ile rondodan geçirin.
- Rondodan geçirdiğiniz karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve spatula yardımıyla sıkıştırın.
- Geniş bir kasede labne peyniri, 1/2 su bardağı bal, limon suyu, vanilya çubuğu çekirdeklerini ekleyip iyice çırpın.
- 3 adet yumurtayı bu karışıma teker teker ekleyin ve her eklediğinizde çırpın.
- Pürüzsüz kıvama gelen karışımı da kek kalıbının içerisine ekleyin ve 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Cheesecake piştikten sonra fırını kapatın ve cheesecake fırında soğduduktan sonra çıkarın.
- Üzeri için olan tüm malzemeleri rondodan geçirin ve cheesecakeinizin üzerine yayın.
- Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.