Baklava Cheesecake Tarifi
Baklava Cheesecake tarifi: Baklava Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kek kalıbı
Baklava Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 150 gram  toz şeker
 - 1 su bardağı  toz şeker
 - 180 ml.  bal
 - 1/4 çay kaşığı  tarçın
 
Arası için:
- 170 gram  ceviz
 - 1/2 su bardağı  şerbet
 - 1/2 çay kaşığı  tarçın
 - 1/4 çay kaşığı  tuz
 
Peynir kreması için:
- 500 gram  krem peynir
 - 3/4 fincan  toz şeker
 - 1 adet  limon kabuğu rendesi
 - 2 çay kaşığı  vanilya
 - 3 adet  yumurta
 - 250 gram  süzme yoğurt
 
Diğer malzemeler:
- 10-12 adet  hazır baklava yufkası
 - 100 gram  kadayıf
 - 100 gram  tereyağı
 - 100 gram  toz antep fıstığı
 
Baklava Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için bütün malzemeler koyup kaynatılır. Ceviz ve badem 160 derece fırında 5-6 dakika kavrulur. Şerbetin yarısı konur karıştırılır. Ocak üzerinde krokan haline getirilir.
 - Peynir ve şeker karıştırılır. Limon kabuğu ve vanilya eklenir. Yumurtalar teker teker ekleyip karıştırılır. Yoğurt da eklenir.
 - Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba 4 kat yufka yağlanıp oturtulur. Cheesecake karışımı dökülür. Cevizler konur , kat kat bu işlem tekrarlanır.
 - Kenarlarındaki yufkalar kapatılır. Ortası da 3 kat baklava yufkası ile kapatılır. Yağlanır.
 - 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp ortasına kadayıf koyun. 20 dakika daha pişirin. Sıcakken şerbetin geriye kalanını da dökün. Şerbet çekip tatlınız güzelce dinlenince üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
 
Baklava Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Üstüne yenebilir gül ve bol Antep fıstığı serpin.