Baklava Cheesecake Tarifi
Baklava Cheesecake tarifi: Baklava Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kek kalıbı
Baklava Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 150 gram toz şeker
- 1 su bardağı toz şeker
- 180 ml. bal
- 1/4 çay kaşığı tarçın
Arası için:
- 170 gram ceviz
- 1/2 su bardağı şerbet
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı tuz
Peynir kreması için:
- 500 gram krem peynir
- 3/4 fincan toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 çay kaşığı vanilya
- 3 adet yumurta
- 250 gram süzme yoğurt
Diğer malzemeler:
- 10-12 adet hazır baklava yufkası
- 100 gram kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 100 gram toz antep fıstığı
Baklava Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için bütün malzemeler koyup kaynatılır. Ceviz ve badem 160 derece fırında 5-6 dakika kavrulur. Şerbetin yarısı konur karıştırılır. Ocak üzerinde krokan haline getirilir.
- Peynir ve şeker karıştırılır. Limon kabuğu ve vanilya eklenir. Yumurtalar teker teker ekleyip karıştırılır. Yoğurt da eklenir.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba 4 kat yufka yağlanıp oturtulur. Cheesecake karışımı dökülür. Cevizler konur , kat kat bu işlem tekrarlanır.
- Kenarlarındaki yufkalar kapatılır. Ortası da 3 kat baklava yufkası ile kapatılır. Yağlanır.
- 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp ortasına kadayıf koyun. 20 dakika daha pişirin. Sıcakken şerbetin geriye kalanını da dökün. Şerbet çekip tatlınız güzelce dinlenince üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Baklava Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Üstüne yenebilir gül ve bol Antep fıstığı serpin.